2011. május 10., kedd

2. fejezet

Bocsi, ha van benne helyesírási hiba. Nem működik a javító.

2 felezet
Hangok

A vacsora előtt ismertették a diákokkal a házirendet. A kísértetek is meg jelentek idők közben. Rose halálra vált arccal szaladt James-hez mikor Féligfejnélküli Nick sajátos módján köszöntötte az elsősöket. Hugo csak nevetett testvére félelmén egy ilyen kedves szellem láttán. Lily szemével Scorpiust kereste a vacsora végéig, de sehol sem látta. Mintha a beosztási ceremónia után köddé let volna. A prefektusok a háló termeikbe kísérték őket, majd közölték, hogy hamarosan takarodó, addig is öltözzenek át hálóruhába.  A gyerekek abban a néhány percben míg a prefektusokat várták hangosan zsibongtak, beszélgettek és nevetgéltek. Ám ennek hamar véget vetet a villany oltás. A szomszédos ágyakban egy ideig még halkan suttogva beszélgettek, majd lassan mindenkit elnyomot az álom. Kivéve Lilyt. A plafont bámulta és gondolkozott. Mintha léptek zaja ütötte volna meg fülét. Kipattan az ágyból és a hang irányába eredt.

Albus nem igazán tudott aludni. Inkább csak forgolódot az ágyban. Mintha tompa puffanást hallot volna. Egyedül nem merte megnénzni mi az így felébreztette Jamest. Így a két fiú együtt indult el. Amint kiléptek a halóteremből teljes let a sötétség. Ekkor valaminek neki ütköztek. Az a valami pedig sikítani kezdet és egy gyors varázslattal fényt hozott a sötétségbe. Arca a fiúk elé tárult. vörös haja a szemébe lógott, háló inge a földet verdeste és szemében rémület fénylet.
- Mit kerestek ti itt?-
- Ezt tölled is kérdezhetnénk hugi- James nem akarta, hogy tudják ő is meg ijedt, de szíve még mindig hevesen vert az elfojtot félelemtől.
- Én cak hangokat hollotam - mentegetőzöt Lily teljesen nyugottan és megfontoltan.
- Akkor ideje lenne felkutatni a hang forrását mivel mi is azárt jöttünk. De neked a szobádban a helyed!
- Ne is álmodj róla, hogy én vissza megyek, míg ti ki tudja mit kerestek. Mi van ha egy troll?
- Ne agodj Lily - tette James a lány vállára a kezét. - Most azzal tudsz segíten, ha viszza mész. Hisz csak akkor tudunk nyugott szível a hang forrása keresésére indülni, ha te biztonságban vagy.
Lily be látta, hogy nem sokat tud tenni, így vissza sietet a hálóterembe. Csak hajnal tájt jöt álom a szemére. Édes álmatlan álmából Rosey rázta fel. Lily karikás szemmel kócosan indult reggelizni. Végig a fiúkat kereste, de egyikőjük sem volt a hején kezdet komolyan aggódni. Majd Gúnár profeszor rohantbe a terembe holt sápadt arccal és akadozva az ijedségtől beszélni kezdet.

1 megjegyzés: